Google prvo podjetje z več kot milijardo obiskovalcev na mesec

Mandi

23. jun 2011 ob 10:17:08

Zadnje statistike podjetja ComCast za mesec maj kažejo, da je Googlu uspelo zbrati več kot 1 milijardo unikatnih obiskovalcev na mesec. S tem naj bi postali prvo podjetje s to lovoriko, najbližji zasledovalec pa je Microsoft z vsemi svojimi spletnimi mesti (~900 mio. na mesec), Facebook in Yahoo pa se oba gibljeta blizu 700 mio. unikatnih uporabnikov na mesec.

Google je povedal, da je največ obiskov iz Indije in Južnoafriške republike, najmanj pa jih (pričakovano) beležijo iz Severne Koreje in Kitajske.

Nasprotno pa naj bi Facebookovi uporabniki na strani preživeli malo več časa - skupaj tako kar 250 milijard minut na mesec (to je skoraj 6 ur na uporabnika na mesec, oz. 12 minut na dan). Microsoft je drugi z 204 milijardami, Google pa šele tretji z okroglimi 200 mrd.

Podatki so zajeti na vzorcu 2 milijona uporabnikov. Zanimiva pa je prijava z uradnimi FB statistikami: čez 500 mio. aktivnih uporabnikov (ComCast pravi 700) in 700 milijard zapravljenih minut na mesec (ComCast pravi 250). Resnica je verjetno nekje vmes.