Napadi na Sonyjeve storitve se nadaljujejo

Matej Huš

21. maj 2011 ob 10:30:02

V Sonyju se težave z vdori nadaljujejo kakor po tekočem traku. Potem ko so nekako prebrodili vdor v PSN in odpravili težave, a so morali stran le dva dni po vnovičnem zagonu spet odstraniti z interneta zaradi lastne malomarnosti, se spopadajo z novimi napadi na svojo infrastrukturo.

Neznanci so pridobili dostop do Sonyjeve tajske strani, kamor so postavili ribarsko stran v italijanščini. Sony je stran zatem ugasnil, napad pa bo njihovih zagotovilih ni imel nobene povezave z vdorom v PSN. Izkazalo se je, da so Sonyjevi strani načeloma na globalnem omrežju Akamai, medtem ko prizadeta hdworld.sony.co.th gostuje pri tajskem ponudniku gostovanja na naslovu 203.151.233.98, zaradi česar se je vdor lahko primeril.

Nadaljnje težave pa ima Sony s podružnico So-net, ki na Japonskem ponuja dostop do interneta. Tudi tja so vdrli neznani napadalci, ki so ukradli za 100.000 jenov (slab tisočak evrov) virtualnih žetonov, so v četrtek v japonščini sporočili na So-netovih straneh. Indicev, da bi lahko bili odtujeni tudi osebni podatki strank, ni. Tudi ta napad ni povezan s PSN.