DoubleRecall eden od zmagovalcev YCombinatorja

Andraz Tori

30. apr 2011 ob 10:00:37

Slovenski start-up DoubleRecall se je uvrstil med zmagovalce pospeševalnega programa YCombinator v Silicijevi dolini. S tem je pridobil začetno investicijo, izstrelitev v poslovno mrežo doline in možnost za selitev v ZDA.

DoubleRecall je rešitev za medijske spletne strani. Namesto mikroplačil uporabnika pozovejo k določeni "akciji", kot je vpis sponzorskega gesla, sponzor pa nato plača namesto uporabnika. Rešitev v Sloveniji uporablja že več medijskih hiš, kot so Finance, Dnevnik in druge. Robert Farazin se z ekipo seli v Silicijevo dolino, kjer se bodo poizkušali pognati do neba. Zloglasni Yuri Milner vsem ekipam YC ponuja investicijo 150.000 dolarjev, ki jo lahko vzamejo ali ne.

YCombinator je najbolj zaželena odskočna deska za start-upe po celem svetu. Paul Graham je v Silicijevi dolini z neobičajnim pristopom naredil pospeševalnik za start-upe, ki žanje uspehe in zavidanje po celem svetu. Iz YCombinatorja so doslej izšla podjetja, kot so Reddit, Heroku in AirBnB.

Tehnična ekipa DoubleRecalla v sestavi Rok Gregorič, Rok Krulec in Miha Rebernik je nedavno v Kiberpipi predavala o tem, kako so zgradili infrastrukturo za svoj oglaševalski stroj - oglejte si video. Naslednji teden se ekipa za kratek čas vrača v Slovenijo, da spakira večje kovčke, nato pa bomo o njih lahko brali le še na TechCrunchu.

V zadnjem času se uspehi slovenskih start-upov v tujini kar vrstijo - Outfit7 in njihov Govoreči Tom pa Vox.io in še kak bi se našel. Je spoznanje, da je slovenski trg premajhen, privedlo mlade do tega, da se borijo in uspevajo v tujini? Se v mali državici kuha nekaj zares dobrega? Kdo je naslednji?