Razlika med uporabniki macov in PC-jev obstoji

Matej Huš

25. apr 2011 ob 00:18:32

Na spletni stran Hunch so primerjali odgovore 388.315 ljudi na vprašanje, ali uporabljajo Windows ali Mac OS X, z odgovori na druga vprašanja o osebnosti in pripravili zanimivo statistiko. Ugotovili so, da se uporabniki PC-jev in Macov v nekaterih postavkah kar smešno razlikujejo.

Uporabniki Macov so veliko verjetneje liberalnega političnega prepričanja, mlajši, stanujoči v mestih in bolje izobraženi. Prav tako uporabniki Macov veliko pogosteje prirejajo zabave in kar 80 odstotkov verjetneje vegetarijanci. Po drugi strani uporabniki PC-jev raje nosijo kavbojke in nič posebno modnega in raje zahajajo v McDonald's. Medtem ko uporabniki macov raje vidijo, da jih ljudje označijo kot edinstvene, je v prvi skupini več tistih, ki se raje ne razlikujejo preveč od množice. Uporabniki PC-jev pravijo, da imajo boljše matematične sposobnosti, medtem ko so tisti z maci boljši z besedami v izražanju.

Čeprav je raziskava narejena povsem resno, se z njenimi rezultati ne gre preveč obremenjevati. Navsezadnje gre za posplošitve in povprečja. A vzorec je zadosti velik, da bi se vseeno dalo poiskati kakšne globlje vzorce. Preberite celotne rezultate in poglejte, ali se prepoznate v njih.