Po težavah z EC2 zdaj nedosegljiv še PlayStation Network

Mandi

22. apr 2011 ob 16:42:37

Tekoči teden res ni najbolj naklonjen spletnim storitvam. Včeraj dopoldne je prišlo do resnih težav z dosegljivostjo Amazonovih strežnikov EC2 na vzhodni obali (točneje, zatajili so diskovni in bazni strežniki), malo nazaj pa je odpovedal še PlayStation Network, tj. omrežje, ki zagotavlja večigralstvo, dosežke, klepet in je med drugim pomemben vir ogledov in dohodkov za NetFlix. Sony še ni komentiral vzrokov za izpad, so pa napovedali, da bi vse skupaj lahko trajalo "dan ali dva" oz. cel podaljšani vikend.

Medtem so se že pojavile špekulacije, da bi izpad lahko bil posledica napada skupine Anonymous. Slednji so v začetku meseca kot odgovor na (zdaj že zaključen) sodni postopek proti hekerju Georgu Hotzu sprožili Operacijo: Sony, ki je za kratek čas ohromila znatne dele PlayStation Networka. Ker s tem niso prizadeli zgolj podjetja, ampak tudi številne nedolžne igralce, so bili primorani razglasiti "začasno premirje" in prenehati z napadi. Glede zdajšnjega izpada so že zapisali, da nimajo nič s tem, seveda jim pa marsikdo ne verjeme.

In other news, v skladu s izročilom serije Terminator naj bi se umetna pamet Skynet (končno, po nešteto zamudah) aktivirala 19. aprila letos in z dokončnim napadom na človeštvo začela 21. aprila oz. včeraj. Internet je posledično znorel in na twitterju, facebooku, tumblerju se je razvnela obvezna debata o tem, ali za vse te izpade morda ni kriv kar SkyNet. Amazon je že podal komentar, da dogodka nista povezana.