Cene Xooma v Veliki Britaniji določene

Primož Resman

9. apr 2011 ob 17:39:29

Po manjših spremembah prvih prednaročniških cen za Motorolin Xoom se je ta zdaj dokončno ustalila skorajda na sredini med prej napovedanima cenama, kar so uradno potrdili tudi pri Motoroli. Prva prednaročila so se odprla (in hitro zaprla) pri ceni 450 funtov za 32-gigabajtni model brez GSM povezljivosti, nakar je ta cena poskočila na 500 funtov. Uradna cena zdaj znaša 480 funtov (543 €), medtem ko bo model z GSM povezljivostjo 100 funtov dražji pri 580 funtih.

Obe ceni sta popolnoma enaki Applovim cenam za iPad 2 z 32 GB pomnilnika v Veliki Britaniji, pa naj gre za različico zgolj z WiFi povezljivostjo, ali pa za različico z WiFi in GSM povezljivostjo. Sodeč po Applovih cenah, ki jih je Motorola izenačila tako v ZDA kot v Veliki Britaniji, bi se Xoom v kontinentalni Evropi lahko prodajal za 580 oz. 700 €, kolikor stane iPad 2 v nemški Applovi trgovini. Prodaja Xooma naj bi se sicer v Veliki Britaniji začela še ta teden, kar pa bo z začetkom vikenda težko izvedljivo.

Omenimo lahko še, da obstaja možnost, da bo izšla še ugodnejša različica Xooma s 16 GB pomnilnika, saj takšno različico Verizon z Motorolo že pripravlja za svoje omrežje.