Prvoaprilske potegavščine leta 2011

Matej Huš

2. apr 2011 ob 09:29:36

Niti letošnji prvi april ni minil brez tradicionalnih potegavščin, s katerimi so nepazljive bralce poizkusili naplahtati na vseh večjih internetnih straneh razen Slo-Techu. Nekatere potegavščine so tako odbite, da jih prepoznamo že od daleč, medtem ko so druge povsem verjetne, tako da se na njih marsikdo opeče. Pregled so pripravili na Cnetu, omenimo jih le nekaj.

Google se vsako leto posebej izkaže in letos ni bilo nič drugače. Pripravili so Gmail Motion, ki omogoča upravljanje elektronskega predala kar s telesom. Na podoben način je mogoče krmiliti tudi z Google Docs Motion, ki bo omogočala ustvarjanje dokumentov s kretnjami (podprtih bo več kot 10.000). Da se ne bi spremenili v zavaljene in zamaščene računalnikarje, so predstavili še Chromercise.

Toshiba je pripravila 3D-monokel za užitje sveta v vseh razsežnosti. Huffington Post se je obregnil ob plačljiv dostop do člankov v The New York Timesu, tako da bodo morali Timesovi uslužbenci za dostop do člankov v Huffington Postu plačevati, drugi pa ne. Ideje o metričnem času so prav tako priljubljena tema.

ZD Net Australia predlaga izid RIM-ovega blackberryja brez zaslona, medtem ko naj bi direktor Virgina kupil Pluton in ga spet razglasil za planet. Še to, Flickr se po novem pravilno piše Flicker. Čas je že bil.