Viktor za najboljšo spletno stran 2010 gre 24ur.com

Matej Huš

19. mar 2011 ob 22:23:28

Nocoj so v Cankarjevem domu podelili medijske nagrade viktorji, ki se podeljujejo v 16 kategorijah. Strokovne viktorje podelijo v osmih kategorijah po odločitvi Akademije Viktor, medtem ko prejemnike šestih viktorjev popularnosti izglasujejo bralci Stopa. Posebni kategoriji sta viktor za posebne dosežke in viktor za življenjsko delo.

Novost letošnje podelitve je bila kategorija najboljša spletna stran med viktorji popularnosti, ki je zamenjala kategorijo lokalna TV-postaja in je zajemala novičarske, blogerske in spletne strani z videozapisi. V tej kategoriji je spletna stran 24ur.com premagala rtvslo.si in zurnal24.si. Med finalisti, ki so izpadli v zadnjem krogu pred objavo nominacij, sta bila še irena.blog.siol.net in izklop.com.

Prejemniki strokovnih viktorjev so: Sašo Hribar (voditelj razvedrilne TV-oddaje), Slovenija ima talent (razvedrilna TV-oddaja), Darja Zgonc (voditelj informativne TV-oddaje), Odmevi (informativna TV-oddaja), Ana Tavčar (obetavna medijska osebnost), Muzikajeto (otroška in mladinska TV-oddaja), Pisma iz Egipta (igrana TV-oddaja) in Dosje: Gradimo suženjstvo (dokumentarna TV-oddaja). Viktorje popularnosti so prejeli Denis Avdić (radijski voditelj), Radio Center (radijska postaja), Boštjan Romih (televizijska osebnost), Slovenija ima talent (televizijska oddaja) in Jan Plestenjak (glasbeni izvajalec).

Viktorja za posebne dosežke sta prejela Miha Hočevar za režijo najbolj gledanega slovenskega filma Gremo mi po svoje in Klemen Dvornik za prvo slovensko spletno serijo Prepisani. Nagrajenec za življenjsko delo je postal Janez Hočevar - Rifle.

Prihodnje leto glasujte za našo stran.