Družina Desire ter Galaxy S bodo dobili Gingerbread

Primož Resman

2. mar 2011 ob 07:09:36

Med najpopularnejše lanske mobilne telefone z Androidom nedvomno lahko štejemo HTC-jev Desire in Samsungov Galaxy S, ki sta bila obenem svojčas ena izmed najzmogljivejših mobilnih telefonov naprodaj. Temu so sicer sledile nadgradnje, sploh v HTC-jevi ponudbi, kjer je npr. primat prevzel Desire HD, nekoliko manj pa Desire Z. Vsi so trenutno uradno opremljeni z Android 2.2, česar ne moremo trditi za nekatere druge mobilne telefone podobnega kova (Sony Ericsson), lastniki pa so nedvomno željni napovedi, če bodo dobili nadgradnjo na najnovejši izdajo Androida za mobilne telefone, Gingerbread.

Slednji bo pri HTC-ju prvič uporabljen z izdajo prenovljenega Desire S in Wildifre S, medtem ko prav tako sveži Incredible S za omrežja GSM ne bo deležen enakega obravnavanja. Namesto tega bo po besedah HTC-jevih predstavnikov do konca drugega četrtletja, torej do konca junija, prišla nadgradnja, ki bo tudi na Incredible S prinesla Gingerbread, najverjetneje torej Android 2.3. V isti nadgradni cikel bo vključena tudi celotna družina Desire, Desire HD, Desire Z in prvotni Desire torej.

Podobne, a manj uradne poteze se lahko nadejajo tudi lastniki Galaxy S-ov, saj je v javnost pobegnila še nepripravljena različica Androida 2.3.2 za ta telefon. Podatkov o novosti niti potrjenih datumov izida še ni, a je nemški predstavnik Samsunga na Twitter zapisal, da Android 2.3 na Galaxy S i9000 prihaja že v marcu.