"To sporočilo se bo samo uničilo čez pet sekund"

Matej Huš

27. feb 2011 ob 10:34:40

Na eni strani gnečo v elektronskih predalih zmanjšujejo filtri proti spamu, ki preprečujejo vstop nezaželene elektronske pošte, a kar se uspe prebiti skoznje, v predalih tudi ostane. Če jih redno ne čistimo, se kmalu tako napolnijo, da brskanje po njih spominja na iskanje šivanke v kopici sena. Zato izvršni direktor podjetja OtherInBox Joshua Baer predlaga razširitev standarda za e-pošto z dodatnim poljem za veljavnost za čiščenje še na drugi strani.

Kot je pojasnil na konferenci Inbox Love, bi elektronska sporočila dobila novo polje v glavi, kjer bi pisala veljavnost. Po preteku tega datuma bi se sporočila avtomatično izbrisala iz elektronskega predala. Sporočila o raznih trgovskih akcijah, dobavnice, opomniki in podobni so po odsluženem času docela neuporabni, zato bi avtomatično brisanje po preteku roka koristno pripomoglo k preglednosti elektronskega predala.

Baer pravi, da standard najlaže pripelješ do sprejetja tako, da ga prve začnejo uporabljati velike korporacije, in ko postane de facto standard tudi formalizacija ni več problem. Prav to poizkuša tudi storiti.