LG terja prepoved prodaje PS3 v ZDA

Matej Huš

9. feb 2011 ob 08:53:17

LG je vložil pritožbo pri ameriški Komisiji za mednarodno trgovino (ITC) proti Sonyju, ker da slednji v PlayStationu 3 krši štiri patente v povezavi z Blu-rayem. Zato zahtevajo prepoved uvoza in prodaje PS3 v ZDA. Hkrati so vložili še pritožbo zoper prodajo televizijskih sprejemnikov Bravia in digitalne fotoaparate, ki da tudi kršijo štiri (druge) patente.

Istočasno je LG vložil še tožbo na kalifornijskem sodišču, v katerem Sonyju očita kršitve šestih patentov (ne istih, kot v pritožbi pri ITC). Ti se nanašajo ne le na PS3, temveč tudi na prenosne računalnike Sony VAIO EA, EB in X, digitalne fotoaparate, kamere in zgoščenke Blu-ray.

Sony je decembra vložil pritožbo pri ITC zoper LG zaradi domnevnih kršitev patentov, ki pokrivajo zvočnike in mikrofon v mobilnih telefonih, prikaz telefonske številke kličočega in prikaz jakosti signala. Takrat je Sony terjal prepoved uvoza in prodaje 10 različnih LG-jevih telefonov v ZDA. ITC o primeru še ni odločil, so pa začeli preiskavo. LG pa se je odločil, da bo Sonyju vrnil v enaki meri.