V Kiberpipi ta teden: Optični pickup za bas kitaro, Vinopiri, Drupal 7

Tea Čaj

4. jan 2011 ob 11:44:22

V četrtek, 6.1. ob 19h, začenjamo z novim ciklom predavanj za vse navdušene uporabnike spajkalnikov in osciloskopov. Na prvem predavanju bosta Miha Leskovec in Urban Medič z ljubljanske Fakultete za elektrotehniko predstavila svoj projekt optični pickup za bas kitaro, s katerim sta lansko leto osvojila nagrado European Analog Design Contest, ki jo podeljuje Texas Instruments.

V četrtek, 6.1. ob 20h, ste vabljeni na ogled zasoljenega prleškega horror filma Vinopiri: Ledena trgatev., s katerim se na sceno vrača neproglašeni kralj slovenskega trash horrorja, Vitomir Kaučič. Ledena trgatev ni nadaljevanje Blutvajnšpricer sage, je reanimacija, reboot Vinopirjev, ki iz prvega filma prenese le vampirje, ki se hranijo s promili obogateno krvjo in jih postavi v urbano okolje Ljutomerskega mesta.

V petek, 7.1. ob 19h, pa ljubitelji Drupala in njihovi prijatelji proslavljajo izid Drupal 7 Na dogodku bo možno pod mentorstvom članov slovenske skupnosti preizkusiti Drupal 7 v živo, izvedeti več o Drupalu in spoznati člane slovenske skupnosti.