Popravek pravil

Primoz Bratanic

28. dec 2010 ob 23:59:11

Slo-Tech s 1.1.2011 spreminja trenutno veljavna pravila, ki se nanašajo na zasebnost. Spremenjen je 13. člen, dodan je nov 13. a člen, z naslednjo vsebino:


13. člen

1. Slo-Tech zbira naslednje podatke o uporabniku:
- IP naslov, različica brskalnika (user agent), čas, naslov obiskane strani (URL), stran iz katere je uporabnik prišel na obiskano stran (referrer) -- če je ta podatek posredovan;
- naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo;
- podatke, ki jih uporabnik posreduje v svoj profil;
- ločeno od 2. alinee podatke o ogledih tem za zagotavljanje delovanja funkcionalnosti označevanja prebrane vsebine (oznaka tema, enolična oznaka uporabnika, čas ogleda).

2. Slo-Tech dodeli uporabniku ob začetku seje piškotek (session cookie) za prilagoditev uporabniške izkušnje.

3. Slo-Tech dodeli uporabniku ob samodejni prijavi trajen piškotek (persistent cookie) za njegovo enolično identifikacijo.

4. Slo-Tech za uporabnike, ki uporabljajo storitev prijave s pomočjo tretjih oseb (Google, Facebook, Yahoo), v povezavi z računom hrani enolični identifikator posredovan s strani teh ponudnikov.

5. Slo-Tech hrani podatke o uporabniku, ki jih ta javno objavi izven svojega profila.

6. Slo-Tech za vodenje statistike o obiskanosti spletne strani uporablja Google Analytics.

13.a člen

1. Podatki iz 1. alineje prvega odstavka 13. člena se ob uporabnikovem dejanju zapišejo v dnevnik tega dne. V dnevnik posameznega dne se podatki iz prej navedene alinee začnejo zapisovati ob 06:25 tega dne in se prenehajo zapisovati ob 6:25 naslednjega dne. Dnevnik posameznega dne se prepiše po izteku naslednjega obdobja (6:25, 24 ur po koncu pisanja dnevniške datoteke).

2. Podatki iz 2. in 3. alinee prvega odstavka 13. člena se hranijo trajno. Uporabnik lahko prej navedene podatke pobriše. V tem primeru se uporabnikov račun trajno in nepovratno deaktivira. Deaktivacija uporabnikovega računa pomeni, da z njim na Slo-Techu ni več mogoče sodelovati.

3. Podatki iz 3. alinee se po preteku leta v katerem se je uporabnik zadnjič prijavil, ne prikazujejo več, čeprav je uporabnik v svojih nastavitvah zahteval drugače, razen če je to potrebno za prikazovanje avtorstva vsebine za objavo katere je potrebno soglasje upravljalca strani.

4. Podatki iz 4. alinee prvega odstavka 13. člena se hranijo do največ enega leta od dogodka. Periodično se brišejo vsi podatki o ogledi tem razen zadnjega.

5. Podatki iz drugega odstavka 13. člena se hranijo dokler uporabnik ne zapre brskalnika.

6. Podatki iz tretjega odstavka 13. člena se hranijo trajno, oz. dokler uporabnik ne zbriše piškotov iz brskalnika oz. dokler ne izklopi samodejne prijave v svojem profilu.

7. Podatki iz četrtega odstavka 13. člena se hranijo trajno, oz. dokler uporabnik ne zbriše povezave v svojem profilu oz. ne onemogoči povezave na straneh tretjih oseb.

8. Podatki iz petega odstavka 13. člena se hranijo trajno.

Za spremembo smo se odločili, ker želimo nedvoumno specificirati, kaj počnemo z vašimi podatki.