Izšel 3DMark 11

Primož Resman

7. dec 2010 ob 19:52:23

Po neljubi zamudi, ko so razvijalci v vikendu pred izidom, načrtovanim za prejšnji ponedeljek (30. novembra,) odkrili nekatere hrošče, je Futuremarkov 3DMark 11 končno izšel. Izid se je zgodil ravno ob času, ko je nVidia predstavila svojo novo kartico GeForce GTX 570. Slednjo bo mogoče dodobra namučiti v novi izdaji popularnega grafičnega testa, ki tokrat za delovanje zahteva grafično kartico s podporo DirectX 11.

Različice bodo tri, a sta za običajne uporabnike pomembni le dve, običajna Basic, ki je brezplačna ter je omejena le na profil Performance, ter Advanced za zahtevnejše uporabnike, ki stane $19.95. Ta omogoča uporabo vseh treh profilov, Entry, Performance in Xtreme, spreminjanje različnih nastavitev ter urejanje rezultatov pred objavo na spletu. Za obstoječe lastnike 3DMark Vantage, DirectX 10 testa, FutureMark ponuja 5 dolarjev popusta v primeru nakupa najnovejše izdaje. Tretja različica dovoljuje uporabo v komercialne namene, znotraj testov nima reklamnih logotipov, omogoča neprestano predvajanje, a zato stane kar 1000 ameriških dolarjev.

Skupaj z izidom najnovejše različice Futuremark pripravlja še tekmovanje v navijanju, kjer glavna nagrada znaša 2000 ameriških dolarjev, poleg obilice strojne opreme v različnih kategorijah. Potegujete se lahko za prvo mesto na lestvici, za najvišje navitje, za najboljšo zmogljivost na ceno ter še nekaterih drugih kategorijah. Več o tekmovanju si lahko preberete na strani tekmovanja, testni program pa prenesete z uradne strani.