PlayStation Phone vse bližje izidu

Primož Resman

7. dec 2010 ob 07:09:34

V PlayStation Phone, Sony-Ericssonov mobilni telefon s poudarjenimi igričarskimi zmožnosti, po zadnjem paru videov ni več smiselno dvomiti. Če so se po prvih napovedih oglašali skeptiki, po prvih slikah pa dvomljivci, ki so trdili, da so le-te ponarejene, ti dvomi izginejo prav z objavo videoposnetka rokovanja z mobilnikom. Znano je, da japonsko-švedska naveza čaka (vsaj) na Gingerbread, ki bo že od samega začetka nameščen na ta mobilnik, najverjetneje prav zaradi izboljšane podpore razvoju iger, ki jo prinaša Android 2.3.

V prvih slikah je bila na mobilni telefon nameščena neka starejša različica Androida, kar pa se spremeni v videu, kjer naj bi bil očitno nameščen že Gingerbread. Prvi videoposnetek je sorazmeroma dolg, skoraj 2 minuti, a v tem času vidimo izredno malo. Preseneča debelina samega mobilnega telefona, v glavnem meniju z vsemi aplikacijami pa je mogoče videti ikono igralnega ploščka, pod katero piše PlayStation. V drugem, krajšem videoposnetku to aplikacijo zaženejo, najverjetneje pa gre za Sony-Ericssonovo lastno trgovino, kjer bodo naprodaj predvsem igre.

Po nekaterih napovedih naj bi se predstavitev mobilnega telefona s kodnim imenom Zeus Z1 zgodila še ta teden, 9. decembra, a se to nekoliko kleše z napovedjo, da bo na prodajnih policah kot prvi z Gingerbreadom teden dni kasneje Nexus S.