Applov iPhone napak prestavil uro

Matej Huš

2. nov 2010 ob 07:58:29

Premikanje urinih kazalcev ob prehodu s poletnega časa na sončni čas in nazaj ne povzroča težav le ljudem, marveč tudi elektronskih napravam. Za največje število prepoznih prihodov na delo je letos poskrbel Applov iPhone, ki v Evropi ni uspel pravilno prestaviti ur in sprožiti jutranjega alarma. Zatem ko so se s podobnimi težavami ubadali v Avstraliji in na Novi Zelandiji na začetku oktobra, Apple hrošča ni popravil, zato se je včeraj množica Evropejcev zbudila uro prepozno.

Applov iPhone 4 je ponoči ob 3.00 po lokalnem času pravilno prestavil uro nazaj na 2.00, a je hrošč povzročil zmedo v budilki. Ta je zazvonila uro kasneje, kot je bila nastavljena, če je bil alarm periodičen (zazvoni vsak ponedeljek ...). Enkratno nastavljenih alarmov in alarmov za vsak dan hrošč ni prizadel, pojavljajo pa se tudi poročila o alarmih, ki sedaj zvonijo uro prehitro.

Uporabniki iPhona lahko težavo rešijo z brisanjem starih alarmov in nastavitvijo novih, medtem ko samo spreminjanje oziroma urejanje starih problema ne bo odpravilo. Videli bomo, ali bo Apple ukrepal do prihodnjega konca tedna, ko se ura prestavi v ZDA in Kanadi.