Sense za Windows Phone 7

Primož Resman

17. sep 2010 ob 15:24:24

Ena izmed težav za nekatere proizvajalce mobilnih telefonov z Windows Phone 7 bo Microsoftova odločitev, da ne bodo dovolili preoblek. Pri HTC-ju si sicer kasneje zatrdili, da se bo Sense, vmesnik, ki je življenje začel na Windows Mobile 6, pojavil tudi na Windows Phone 7.

Predhodnik Sense-a je pravzaprav TouchFlo 3D, ki se je v nekoliko drugačni obliki kasneje znašel na Androidu pod imenom Sense, v katerega se je nato preimenoval še TouchFlo 3D. V primeru zadnjih inkarnacij Sense-a na Windows Mobile je šlo za najbolj celovito preobrazbo starega in okornega vmesnika, s katerim je Microsoftov mobilni operacijski sistem postal vsaj deloma uporaben za uporabnike, vajene novejših vmesnikov, za katere ni potrebna uporaba stylusov.

Celotna preobleka na Windows Phone 7 jasno ne bo mogoča, zato bo Sense tokrat prišel v obliki aplikacije, HTC Hub. Znotraj le-te bo mogoče preveriti čas in vreme v obliki, tipični za Sense, preveriti dogajanje na borzi, uporabiti bliskavico kot ročno svetilko, si zapisati kratka obvestila, itd.

Skupaj s HTC Hub je mogoče opaziti še nov mobilnik, ki je po obliki nadvse podoben Desire HD, a je nekoliko manjši. Več o njem in HTC HD7, kakor se v čast Windows Phone 7 imenuje naslednik HD2, bomo izvedeli po predstavitvi novega operacijskega sistema.