Kiberpipa se odpira

Klemen Robnik

12. sep 2010 ob 15:17:55

Po poletnem zatišju se Kiberpipa ponovno odpira z rednimi tedenskim predavanji in srečanji. Ta teden si bomo pogledali osnove Ubuntu Linuxa, srečali z Drupal skupnostjo in poslušali o novem spletnem portalu BigDeal.si.

Linux popoldne, v torek 14.9 ob 18h, je namenjen začetnikom v svetu Linuxa. Pričakujemo uporabnike računalnikov z osnovnim predznanjem kateregakoli od Windows namiznih sistemov (Windows XP, Vista, 7), ki pa bi se radi spoznali tudi z Linuxom (in se do zdaj še niso). Predstavili bomo Ubuntu in Kubuntu distribucijo (kateri sta si zelo sorodni) in vam pokazali kako se ju uporablja za najpogostejše naloge domačega uporabnika.
Teme: Instalacija Ubuntu Linuxa, Upravljanje s paketi v Ubuntu Linuxu, Linux namizje Gnome, Linux namizje KDE, 15 minut o multimediji z Linuxom. Več o dogodku.

V torek ob 19h pa se bo v zgodil tudi 1. meetup slovenske Drupal skupnosti, kjer bo govora o slovenjenju Drupala, portalu skupnosti in aktivnosti ob izidu Drupala 7. Več o dogodku.

V sredo, ob 19h, pa bosta na 150-tih Spletnih uricah Ana in Vana, predstavila domači BigDeal.si, portalu za skupinsko nakupovanje. Več o dogodku.