Xbox 360 šele na sredi življenjskega cikla

Primož Resman

27. jun 2010 ob 16:24:09

Chris Lewis, vodja Microsoftovega oddelka za zabavo (Xbox in igre) v Evropi, srednjem vzhodu in Afriki, je povedal, da ima Xbox 360 pred seboj še vsaj 5 let uporabe. Če se bo napoved izkazala za resnično, bo konzola dosegla vsaj 10 let aktivne uporabe, saj je bila splavljena 22. novembra leta 2005. Življenjsko dobo so po mnenju Lewisa uspeli podaljšati s pravkar predstavljenim Kinectom.

Zanj naj bi bilo veliko zanimanja predvsem v Franciji, Španiji, Nemčiji in Italiji, kjer bodo tako uspeli potešiti lačen trg sproščenega oz. priložnostnega igranja (t.i. casual gaming). V slednjem je bil do sedaj nesporni prvak Wii, za katerega večina uporabnikov pravi, da tako ali tako sploh ni zanimiv, če ga uporabljate sami, brez družbe. Sonyjev odgovor na priložnostno igranje je seveda Move.

Pri Microsoftu zanimivo menijo, da 3D prikaz na televizorjih, ki ima iz dneva v dan večji zagon, še nekaj let ne bo pomemben na področju igralnih konzol. S tem se ne strinjata Nintendo in Sony, saj PS3 že podpira tridimenzionalne televizijske sprejemnike, medtem ko so pri Nintendu na E3 predstavili ročno konzolo 3DS, ki za 3D efekt ne potrebuje posebnih očal.