Po Kinectu dorečen še Move

Primož Resman

16. jun 2010 ob 12:49:39

Sony je svoj Move, PlayStationovo različico Kinecta, uradno predstavil že pred časom, a so takrat zase zadržali podrobnosti o ceni in datumu izida. Na predstavitvi E3 so končno razkrili še ta podatka, kar pomeni, da se predčasno internetno primerjanje tekmecev lahko začne! Move bo na trg prišel prej kot Kinect ter bo obenem cenejši. V ZDA bo namreč na voljo že 19. septembra, približno 2 tedna pred Kinectom, in bo za tretjino cenejši, saj bo stal le 100 ameriških dolarjev. Celoten paket PlayStation Move Sports Champions bo vseboval eno igro, Sports Champions, poleg optičnega upravljalnika (sladoleda) in kamere PlayStation Eye.


Nekateri uporabniki PS3 slednjo že imajo, zato bodo lahko kupili le optični krmilnik za 50 ameriških zelencev. Dodatni, navigacijski krmilnik, ki ima podobno vlogo kot Nintendov Nunchuk, bo stal dodatnih $30. V primeru da si Sonyjeve konzole še ne lastite, bo, podobno kot v primeru Kinecta, na voljo še celoten komplet s PS3 Slim, ki bo stal $400. Evropske cene še niso znane, a je zato znan datum izida na naši strani luže. Ta se bo, začuda, zgodil pred ameriškim, saj bomo lahko na Stari celini Move kupili že 15. septembra.

Sony je na prireditvi splavil še PlayStation Plus, plačljivo alternativo svojemu PlayStation Networku. Letna naročnina bo stala $50, medtem ko bo trimesečna jasno cenejša z $18. Prvi trije meseci uporabe bodo brezplačni, potencialne kupce pa bodo pri Sonyju vabili z dodatnimi vsebinami, dostopom do zgodnjih beta programov in Qore.