Urejanje videov tudi na Nokii N8

Primož Resman

9. jun 2010 ob 07:53:43

Na dan predsatvitve novega iPhona, kjer je bila ena izmed predstavljenih novosti iMovie zanj, je svojo različico programa za urejanje videoposnetkov na spletu pokazala tudi Nokia. Seveda gre za že nekoliko težko pričakovani mobilni telefon N8, ki bo izšel konec avgusta ter bo za operacijski sistem uporabljal popolnoma svež Symbian^3.

Podobno kot v iMovie za iPhone bo tudi tukaj mogoče združiti različne videoposnetke in slike, prve skrajšati, jih razporediti, dodati grafične prehode med posameznimi sestavnimi deli posnetka ter dodajati tekstovne naslove. Ena izmed prednosti v primerjavi z iMovie je sposobnost priklopa USB naprav na Nokio N8, s katere bo lahko nato prenašala videoposnetke in jih uporabila za končni izdelek.

Predstavili so tudi za mobilni telefon zelo zmogljiv urejevalnik slik, v katerem je mogoče sliki dodati ikonice, besedilo v balončkih, sliko obračati, obrezati ter dodati druge učinke, kot so okvirji. Čeprav je izid naprave in s tem operacijskega sistema oddaljen še skoraj 3 mesece, rokovanje z mobilnim telefonom že sedaj deluje zelo gladko.