iPhone 3GS Titanium

Primož Resman

28. feb 2010 ob 10:39:36

Čeprav je prednost le enega modela mobilnega telefona za celotno platformo enostavnost razvoja, to pomeni tudi, da uporabniki praktično nimajo ekskluzivnosti. Po drugi strani enotna strojna oprema spet prinese obilico dodatkov, tudi v obliki zaščitnih ohišij vseh barv, materialov in oblik. S slednjimi nekateri uporabniki iPhonov pridobijo tisto raznolikost, ki jo želijo, a gredo nekateri vseeno še korak dlje.

Med njimi je zagotovo naš severni sosed, Martin Schrotz, ki se je odločil, da s plastičnim pokrovom zadnje stranice svojega iPhona 3GS enostavno ne more živeti. Odločil se je izdelati različico iz titana, ki je znan kot lahka in draga kovina. Izdelave se je lotil po korakih, saj je najprej izdelal model iz mnogo cenejšega aluminija, ki ga je tudi veliko lažje obdelovati, a ima tudi slabše mehanske lastnosti. Po prvi različici, izdelani na roke, je izdelal mnogo bolj profesionalno različico, ponovno iz aluminija, ki mu je služila kot model.

Na osnovi modela je namreč izdelal končno različico iz titana, ki vključuje tudi Applov logo. Zanimivo je, da ohišje ne potrebuje plastičnih vložkov, ki bi omogočali prehod radijskih signalov, kot je to običajno s kovinskimi ohišji. Polna funkcionalnost iPhona je ohranjena, ne le z brezžično temveč tudi z žično komunikacijo prek dock priključka. Dokaz za to se skriva v videoposnetku v izvorni novici.