O hitrejšem Wordpressu in prisotnosti podjetij v družbenih omrežjih

Katja Gucek

28. feb 2010 ob 10:18:43

V torek na Pipinem odprtem terminu "Hiter Wordpress - mokre sanje blogerjev" se boste lahko naučili, kako zoptimizirati Wordpress ter ga z nekaj triki iz počasne in okorne zverine lahko pohitrite, ukrotite in zdresirate. Optimizacija se začne pri strežniku in konča pri odjemalcu. O tem, kaj se splača optimizirati in kako ter kaj je potrebno narediti na strežniku in kako pomagati internetnemu brskalniku, da bo celotno stran hitreje izrisal, bo govoril David "BigWhale" Klasinc - open source zagovornik, blogger, programer, sistemski administrator, forum troll. Več informacij dobite na spletni strani Pipinih odprtih terminov.

Na sredinih Spletnih uricah bo Jasna Suhadolc, partner v podjetju Virtua in svetovalka za online komuniciranje, govorila o tem, kdaj podjetja ne bi smela komunicirati prek družabnih medijev oziroma kdaj si lahko naredijo več škode kot koristi. Predvsem tuja praksa kaže, da tista podjetja, ki družabne medije razumejo, to delajo odlično in lahko tudi pokažejo konkretne rezultate. Predstavljenih bo nekaj primerov, ki dokazujejo, kako družabni mediji spreminjajo načine komuniciranja z deležniki: mediji, zaposlenimi, kupci in drugimi.

Predavanja lahko spremljate tudi v neposrednem prenosu v Kiberpipinem videoarhivu, kjer je na voljo nekaj predavanj, ki so se odvila v prejšnjem tednu: MobileMonday Slovenija in Cenzura interneta na Pipinem odprtem terminu.