Velika Britanija: IE je dovolj varen

Matej Huš

1. feb 2010 ob 00:03:37

Novice o bitkah v brskalniški vojni, ki ji ni videti konca, so vedno zanimive. Nedavno smo poročali, da je Nemčija začasno odsvetovala uporabo brskalnika Internet Explorer, ko je bilo ugotovljeno, da so zlikovci za napad iz Kitajske na Google in druga podjetja izkoristili prav pomanjkljivosti v tem programu. Microsoft je teden kasneje luknje zakrpal in načeloma je uporaba Internet Explorerja od takrat naprej varna.

Za razliko od Nemčije so v Veliki Britaniji mnenja, da Inernet Explorer ni kaj posebej luknjast. V njihovem parlamentu je namreč lord Avebury postavil vprašanje, ali britanska vlada sodeluje z nemško in francosko pri debatah o varnosti IE-ja in kakšno priporočilo bodo izdali svojim podanikom.

Iz njihovega Home Officea (vladni oddelek za varnost in red) so odgovorili, da so člani evropske skupine EGC (European Government CERTs), kakor tudi omenjeni državi. Nadalje so dejali, da jemljejo internetno varnost resno in tesno sodelujejo z Microsoftom in drugimi. Poudarili so še, da ni dokazov, da bi migracija z zadnje verzije Internet Explorerja z vsemi popravki na druge brskalnike pripomogla k boljši varnosti. Redno nameščanje popravkov naj bi zadostovalo.