Hulu se širi v glasbo

Primož Resman

26. dec 2009 ob 11:23:52

Hulu je nadvse zanimiv servis ki brezplačno omogoča ogled popularnih serij in filmov, a kot ponavadi, le v ZDA. Čeprav sčasoma načrtujejo, da bodo gledljivi tudi drugod po svetu, točnih datumov oz. oprijemljivih načrtov za to še ni. Vseeno pa redno dodajajo vsebine ter se s tem pripravljajo na pohod na svet.

Svoje oči so zdaj uperili v glasbeno industrijo, saj so že prejšnji mesec podpisali dogovor z EMI Music, zdaj pa so isto naredili tudi z Warner Music Group. V sklopu dogovora bo Hulu predvajal glasbene videe skupin, ki so pod okriljem Warnerja, intervjuje z njimi ter celo v živo prenašal njihove koncerte. V prihodnosti bodo zagnali tudi podstrani, namenjene posameznim izvajalcem, medtem ko je stran skupine Muse že postavljena.

Pri Warner Music so povedali, da so navdušeni nad sodelovanjem s Hulujem, saj bodo s tem razširili oglaševanje (in služenje) z glasbo, podprto z oglasi. S skupino Warner je Hulu dobil pomembnega partnerja, saj je skupina edina izmed večjih založb, ki ne sodeluje pri projektu Vevo.com. Za slednjega sta odgovorna Universal in Sony s pomočjo Abu Dhabi Media Co., medtem ko za tehnično stran projekta skrbi Google s svojo YouTube ekipo s pomočjo Sonyja.