Microsoft in Yahoo (skoraj) dokončno par

Matej Huš

6. dec 2009 ob 00:03:12

Poleti in jeseni smo obširno pisali o dogovarjanju med Microsoftom in Yahoojem, ki bosta postala partnerja na področju iskanja po spletu, s čimer želita konkurirati Googlu. Načelni dogovor sta že dosegla, v petek pa sta dokončno dorekla vse podrobnosti in podpisala pogodbo o sodelovanju.

V izjavi za javnost, ki sta jo družno pripravila, sta zapisala takole. "Verjamemo, da bo dogovor ustvaril vzdržno in prepričljivo alternativo pri iskanju, ki bo lahko uporabnikom, oglaševalcem in založnikom ponudila pravo izbiro, boljšo vrednost in več inovacij." Obe podjetji pozdravljata podporo, ki sta jo bili deležni s strani ključnih igralcev v branži in ostajata optimistični, da bo tudi po finančni plati dogovor realiziran v začetku prihodnjega leta.

Podrobnosti ostajajo praktično nespremenjene:


Yahoo ocenjuje, da bo tako vsako leto pridobil dodatnih 500 milijonov dolarjev in prihranil 200 milijonov pri stroških. Evropske in ameriške protimonopolne organizacije morajo dogovor še potrditi, medtem ko je v Kanadi in Avstraliji že dobil zeleno luč.