Slovenca druga in četrta na tekmovanju navijalcev v Avstriji

Matej Huš

8. nov 2009 ob 11:54:31

Na Dunaju se je včeraj odvijalo avstrijsko vabljeno odprto prvenstvo v navijanju (International Overclocking Championship 2009), ki sta ga organizirala Overclockers Team Austria in računalniška trgovina DiTech pod pokroviteljstvom Intela in Asusa. Ta dan je namreč v Avstriji potekala noč raziskovalcev, k čemur so svoj lonček pristavili tudi navijalci. Med seboj se je pomerilo osem ekip iz Avstrije, Finske, Grčije, Latvije, Romunije, Slovenije, Španije in Velike Britanije.

V prvi kategoriji SuperPI 1M so tekmovalci prejeli strojno opremo na licu mesta (2x Core i7 975, 2x ASUS Rampage II Extreme, 3x 2 GB Kingston HyperX DDR3-2000 CL8 in 2x trdi disk s sveže nameščenim Windows XP SP3), nato pa so s strojnimi in programskimi modifikacijami poizkusili iz opreme iztisniti čim boljši čas v programu za izračun decimalnih mest števila pi SuperPI. V drugi kategoriji 3DMark Vantage pa so morali tekmovalci svoje komponente prinesti od doma in v benchmarku 3DMark Vantage doseči najboljši čas.

Slovenske barva sta odlično branila tiborrr in Moonman. V prvi kategoriji sta zasedla drugo mesto s časom 7,422 sekunde za Španijo (7,406 sekunde) in pred Finsko, ki je imela enak rezultat, a so ga dosegli pol ure za našima. V drugi kategoriji sta bila naša tekmovalca četrta; zmagala je Grčija, druga in tretja pa sta bili Finska in Avstrija.