Oblikovanje kazala, Foodizmo in počastitev Koale

KatjaGucek

27. okt 2009 ob 08:09:21

Na Pipinem odprtem terminu "Besede, imena, kazalo, ali: polavtomatsko indeksiranje za založništvo"danes (27.10.) ob 19h bomo na konkretnem primeru predstavili oblikovanje imenskega kazala in nauke, ki smo se jih naučili po poti. Ogledali si bomo, kje lahko pametna uporaba tehnologije olajša življenje uredništvu in kdaj se ji je bolje izogniti. Pa še objavili bomo odprtokodno orodje, ki naj vam bo v pomoč pri vašem naslednjem založniškem projektu, pa če je enciklopedija ali diplomska naloga.

Na Spletnih uricah bomo predstavili Foodizmo, prvi dejanski generator kuharskih receptov. Ideja je iz sestavin in začimb, ki jih ima uporabnik pri roki, generirati recept za okusno jed. Foodizmo pri tem ne izhaja iz zaključenih receptov ampak iz kuharskih sestavin, relacij med njimi in njihovih lastnosti, ki jih na podlagi določenih algoritmov združuje v praktično neskončno število receptov.

Imate predlog za temo predavanja na Spletnih uricah ali predavatelja? Oddajte ga tukaj! Predlogi bodo tudi nagrajeni.

Oktober se približuje h kraju in v Ubuntu taboru že nestrpno pričakujejo izid nove različice tega odličnega in prostega operacijskega sistema, ki tokrat nosi številko različice 9.10 in se kiti z imenom Karmic Koala. Sočasno z izidom bodo prirejali splavitvene zabave. Tudi naša podalpska deželica ni nobena izjema! Koali na čast v Kiberpipi prirejamo splavitveno zabavo v četrtek, 29. 10. 2009. Pred samo zabavo bo predstavljen razvoj Ubuntu s predavanjem "Od začetka do Koale".