NEST is back, baby!

Urban Škudnik

22. jun 2009 ob 00:09:02

NEST, tradicionalni g33kovski žur na sončni strani Alp, ki vam prinese edini dober izgovor, da v najhujši poletni vročini zapustite svoje udobno klimatizirano domovanje in se odpravite v širni svet (s svojim kavnim mlinčkom pod roko, se razume!), se tudi letos vrača in vam daje priložnost, da ob ledeni kavi, pici in pivu dokončno ovržete ali potrdite obstoj nezemljanov, ugotovite, kdo je porušil WTC, premeljete, ali je trenutna generacija Intelovih procesorjev res boljša od AMD-jevih, če je Microsoft res potrebno našeškati po zadnji plati, če so represivni organi Slo-Techa res bili krivični do vam ljube strani in predebatirate vse ostale probleme civilizacije, ki vam jih v neskočnem nizu tem ni uspelo dokončno rešiti čez leto.

Najhujši nasprotniki bodo lahko preverili, koga je več v hlačah tudi v igrah (za zmagovalce bodo kot vedno na voljo nagrade), bolj umirjeni pa se bodo z veseljem udeležili predavanj, ki bodo obsegala vse od osnov mikrokontrolerjev do h4x0r1ng CTF-ja, prav vsi pa bomo veseli nekaj medčloveške komunikacije iz oči v oči.

Lokacija se letos ni spremenila in tako NEST ostaja v Piranu, cena pa se je letos za tiste, ki nočejo imeti praznih trebuščkov, povzpela na 40 evrov, ostali pa bodo lahko prišli mimo vratarjev tudi za 35 evrov. V primeru, da se ne prijavite predhodno, boste primorani plačati 60 evrov. NEST tako še vedno suvereno ohranja naziv najcenejšega vikend aranžmaja na obali (tako slovenski kot hrvaški).

Ker vemo, da ste do te točke že žejni virtualne krvi vaših večnih nasprotnikov, vas ne bomo več zadrževali z banalnostmi, ki jih gotovo že poznate ter vas le še pozvali, da pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno.