Asus Eee keyboard

kuglvinkl

14. maj 2009 ob 18:53:27

Velika večina naših bralcev se spominja starih dobrih ZX Spectrumov, Commodore 64, Amig, Atarijev. Koncept izdelave je bil preprost. Pod tipkovnico so spravili računalnik, vse skupaj si priklopil na televizijo, in pričel z zabavo ali delom. Vse-v-enem-kosu.

IBM je verjetno najzaslužnejši, da je dandanes koncept namiznih računalnikov še vedno podoben tistemu iz leta 1981. Na mizah ždijo škatle, v kateri so matične plošče in razširitvene naprave.

Kot kaže, pa se Asus vrača h koreninam. V vse prisotni vročici netbook/top koncepta, ki temelji na poceni rešitvi, ravno prav zmogljivi za brskanje po mreži vseh mrež in predvajanju multimedijskih vsebin, bodo v juniju predstavili Eee Keyboard.

Vsak računalnik (še vedno) potrebuje nek vmesnik za vnos podatkov. Zakaj torej ne bi spravili komponente Atom platforme pod lično oblikovano aluminijasto tipkovnico (in odkrili toplo vodo)?

Gre za precej običajno zmogljiv računalnik, zgrajen okoli eno ali dvojedrnega Atom procesorja, podatki se bodo shranjevali na SSD, velikosti 16-32 GB, delovnega pomnilnika bo 1 GB. Zraven sodijo še običajni izhodi, kot so 802.11n Wi-Fi, USB, BT in HDMI. Na desno stran so dodali še mini 5 palčen LCD zaslon (800x480), ki ga lahko uporabljate za vse vrste popularne komunikacije prek spleta.

Še cena? Med 400 in 600 ameriškimi dolarji.

Fotografije novinca si lahko ogledate tukaj.