Microsoft predstavil Exchange 2010 beta

Jure Čuhalev

18. apr 2009 ob 00:26:16

Koledarskega leta je že skoraj konec in počasi je čas, da si ogledamo Microsoftove produkte, ki nosijo letnico 2010. Prvi med njimi je Exchange strežnik, katerega so pred dnevi predstavili v prvi javni preizkusni različici (beta po domače). Bolj abstraktne prednosti, ki jih prinaša so nižji stroški upravljanja skozi boljša orodja, skladnost z zakonodajo glede hranjenja elektronske pošte ter izboljšana produktivnost skozi ultimativno uporabniško izkušnjo.

Med bolj praktičnimi novostmi pa je zmožnost opozarjanja uporabnikov pred napakami (npr. CC: velikemu številu naslovnikov), utišaj gumb za bolj nadležne skupine pogovorov in nova orodja za upravljanje z glasovno pošto.

Končno različico obljubljajo za drugo polovico letošnjega leta. Vsekakor pa ne pozabijo povedati, da se bo super skladala z novimi različicami Offica, SharePointa in ostalih orodij za večjo produktivnost.

Za vse, ki preživite večino dneva v poštnem predalu: so predstavljene novosti dovolj, da vas bodo prepričali v nadgradnjo ali pa celo v migracijo?