Corsair z ohišji

Primož Resman

9. mar 2009 ob 00:05:45

Corsair, prvotno specialist za pomnilnik, ki je svojo ponudbo razširil tudi z USB ključki in SSDji (oboje logična koraka glede na prvotno področje proizvodnje), tuji pa mu niso niti visokorazredni napajlniki in vodna hlajenja, se podaja na novo področje. Na CeBITu so predstavili svoje prvo ohišje, ki bo, kot je za znamko značilno, v višjem razredu ponudbe.

Prototip, predstavljen na CeBITU, bo pred končno proizvodnjo doživel še 20 do 25 sprememb, že zdaj pa je vidna smer razvoja. Ohišje je izdelano iz aluminija, 4 trdi diski so na pladnjih, ki jih je moč izvleči od spredaj in jih tako zlahka zamenjati vsakega posebej, za pladnjem matične plošče je prostor za vse kable, okrog same plošče pa so z gumijastim pokrovom pokrite luknje, namenjene prehodu teh kablov do matične plošče. Napajalnik je spodaj, v ločenem prostoru in termalno popolnoma ločen od sistema (zrak zajema skozi dno in ga izpljune zadaj), diski se hladijo s 120 milimetrskim ventilatorjem, ki ima dovod prav tako speljan v spodnjo komoro, od koder pa 140 mm ventilator vpihuje hladen zrak tudi v prostor za matično ploščo. Dodan je še 120 mm ventilator na zadnji stranici, na zgornji pa so pripravljene luknje za 3 120 mm ventilatorje, primerne za radiator vodnega hlajenja.

Predvidena cena naj bi se zaenkrat gibala med 250 in 300 dolarji, na trg naj bi ohišje prišlo konec marca oz. aprila, oboje pa se seveda lahko še spremeni.

Priporočamo še ogled dodatnih slik in video intervjuja.