Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Katja Gucek

12. sep 2008 ob 14:55:39

Kiberpipa po poletnem odmoru v ponedeljek, 15. septembra 2008, odpira svoja vrata v osmo sezono! Odprta bo vsak delovni dan od 10. do 22. ure (naslov za tiste, ki še ne veste: Kersnikova 6, Ljubljana). Kiberpipin redni program dogodkov se bo pričel odvijati v oktobru. V tem času bo poleg prosto dostopnega interneta na ogled stalna zbirka Kiberpipinega računalniškega muzeja, od 29.9. pa v Caffé Metropol nad Kiberpipo tudi začasna razstava nedavno podarjene opreme Inštituta za biomedicinsko informatiko Medicinske fakultete v Ljubljani. Če želite biti obveščeni o dogajanju, lahko Kiberpipo spremljate preko Kiberpipinih novic (mailing lista, rss feed), Facebooka in/ali Twitterja.

Že ta ponedeljek, 15.9. ob 19. uri, vas vabimo na predavanje Vuka Ćosića, predavatelja spletne strategije na FDV in spletnega stratega SD, z naslovom Spletni politični marketing 2008 - vodič skozi strategije in taktike predvolilnega spletnega komuniciranja na slovenskem. V teh dneh se (do 19. oktobra) Kiberpipa predstavlja tudi na festivalu Paraflows 08 na Dunaju, festivalu digitalnih umetnosti in kultur, s projektoma System Cassio:pia (Maja Smrekar) in Pufinacija (Robertina Šebjanič). V petek, 26.9., vas v okviru Festivala Lupa in organizaciji Studia 12 in Inštituta za elektronsko participacijo (INePA) vabimo na delavnico in okroglo mizo o IKT.

In kaj nas čaka v novi sezoni? Podrobnosti še pridejo, namignemo naj le, da bodo tudi v tej sezoni na sporedu Pipini odprti termini (torki ob 19h), Spletne urice (srede ob 19h), Kiberpipin računalniški muzej s svojo obežno zbirko in projekti ter z njimi povezanimi dogodki, pričakujte sveže oživljeno galerijo digitalne umetnosti, poleg preostalega rednega programa pa vas čaka kot vedno pester nabor drugih dogodkov.

Vabimo vas k ogledu predavanj iz preteklih sezon, ki so dostopni v Kiberpipinem videoarhivu, od oktobra dalje pa boste imeli tudi letos možnost predavanja spremljati v živo prek spleta.