AMD novičke

Tibor Tomšič

12. jun 2008 ob 17:38:15

AMD je danes zanikal, da bi preklical prihod dvojedrnih Phenomov, o Äemer smo vam vÄeraj poroÄali. Dvojedrni procesorji s kodnim imenom Kuma bodo tako luÄ sveta zagledali nekje v drugi polovici letoÅ¡njega leta.

Poleg tega naj bi v tretjem Äetrtletju AMD predstavil dva varÄna trojedrnika, Phenoma X3 8450e s frekvenco 2,1 GHz ter 8250e s frekvenco 1,9 GHz. Oba naj bi imela porabo 65 W, kar je 30 W manj kot sedanji trojedrniki. Cene novih procesorjev zaenkrat niso znane, vendar glede na sedanjo prakso bodo varÄni modeli stali približno deset do dvajset dolarjev veÄ od obiÄajnih trijedrnikov z enako frekvenco.

Vse bližje je tudi 23. junij, ko naj bi AMD uradno prestavil Radeone nove generacije, na spletu pa so se že pojavili nekateri neuradni testi omenjenih grafiÄnih kartic, najnovejÅ¡ega najdete tule. V kolikÅ¡ni meri gre za realne teste bomo izvedeli seveda po objavi prvih uradnih testov novih grafiÄnih kartic.

Kljub temu, da je nVidia pred Äasom prevzela Ageio, Intel pa Havok, AMD ni ostal prepuÅ¡Äen sam sebi na podroÄju fizike, saj je najavil sodelovanje s slednjim.