Kevin Mitnick v Sloveniji

Matej Kovačič

10. jun 2008 ob 10:33:36

Včeraj, danes in jutri v Novi Gorici poteka konferenca Infosek.

Na konferenci bodo predstavljeni številni prispevki povezani z informacijsko varnostjo, včeraj pa se jo je udeležil tudi svetovno znani heker Kevin Mitnick.

Mitnick, ki je zaradi številnih hekerskih vdorov in drugih oblik računalniškega kriminala presedel pet let v zaporu je imel včeraj dopoldne novinarsko konferenco, kjer je najprej povedal nekaj o sebi, svoji preteklosti in trenutnem delu (ima namreč podjetje za svetovanje na področju računalniške varnosti).


V popoldanskem predavanju pa je spregovoril o socialnem inženiringu, kot enem izmed načinov pridobivanja podatkov za uspešno izvedbo hekerskega napada.

Na predavanju je predstavil tudi nekaj primerov svojih vdorov, prikazal pa je tudi kako je mogoče na mobilni telefon poklicati tako, da se na njem prikaže poljubna telefonska številka (prikazal je kako poklicati tako, da se na telefonu klicanega izpiše telefonska številka Bele hiše).


Po predavanju je udeležencem konference razdelil še svoje vizitke, ki jih je mogoče uporabiti tudi za odklepanje ključavnic. Po napovedih organizatorjev ga lahko pričakujemo tudi prihodnje leto.