Nov Slo-Tech

Primoz

2. apr 2008 ob 00:03:38

Zmrznil je pekel, prašiči letijo. Na Slo-Techu smo po sedmih letih in pol prenovili izgled strani (in še marsikaj). Prvo aprilska šala je bila na začetku sicer mišljena kot enodnevni poskus, ki pa je izpadel precej dobro -- 40% podaljšan povprečni čas prebit na strani, 30% več sporočil v forumu, 20% več ogledov. Glede na rezultate današnjega eksperimenta, se nam ne zdi smiselno začasno preklapljati nazaj na staro obliko, tako da bo ta ostala.

Za začetek bi radi poudarili, da je stari Slo-Tech še vedno dostopen na naslovu: star.slo-tech.com in da bo tam ostal v še precej nedoločljivo prihodnost.

V uporabo nove strani vas ne bomo poskušali prisiliti z ostrim rezom, temveč z razvojem dodatnih funkcionalnosti. Zavedamo se, da na novi strani še precej manjka. Tekom današnje noči lahko pričakujete registracijo in nekaj podobnih malenkosti, jutri uporabniške profile, potem pa bodo v nekaj dneh pričeli kapljati novi članki (in nazaj dostop do starih). Pri tem vas celotna ekipa Slo-Techa prosi za malo potrpljenja in razumevanja.

Kmalu zatem pričakujemo tudi vklop dodatnih storitev zaradi katerih smo se sploh podali v to dejanje. Veseli bomo vseh pripomb, predlogov in pohval (uporabite lahko oddelek Slo-Tech, komentarje na to temo ali e-mail -- kar vam je ljubše). Potrudili se jih bomo čim več upoštevati. Vsi, ki ste več let brezuspešno pisali predloge v temo "vaši predlogi", boste videli, da je bil precejšen delež vaših predlogov upoštevan.

Kot ste verjetno že videli, tudi nova zasnova podpira izbor barvnih stilov (in druge spremembe oblike). Stran bo v "klasičnih" barvah na voljo kmalu, vendar bo privzet stil ostal bel (z nekaj prihajajočimi kozmetičnimi spremembami). Vsem, ki bi pri tem želeli sodelovati, predlagamo, da si za začetek pogledate trenutni css (white.css bo za začetek dovolj). Vsi uporabljeni predlogi bodo nagrajeni z črno Slo-Tech majico, belo Slo-Tech majico ter brezplačno udeležbo na NESTu.2008 (poleg večne časti in slave). V primeru kakšnega res izjemnega dela pa vas čaka še nekaj strojne opreme. Za vsa nadaljnja vprašanja pišite na elektronski naslov primoz@slo-tech.com.