Yahoo si prizadeva odložiti prevzem

Gekobla

6. mar 2008 ob 19:34:15

Yahoo je podaljšal rok za imenovanje uprave, da bi pridobil čas za iskanje drugih možnosti, s katerimi bi se izognil Microsoftovemu prevzemu.
Takoj zatem, ko je Yahoo zavrnil ponudbo v vrednosti 44.6 milijard ameriških dolarjev, so pri Microsoftu najeli posebno skupino pravnih strokovnjakov in s tem nakazali, da bodo morda poskusili odstaviti Yahoojevo upravo


Pri Yahooju so izjavili, da je sicer možno, da bo Microsoft upravo imenoval, a jim je podaljšanje roka - s prvotnega 14. marca na nedoločen čas - omogočilo iskanje "strateških alternativ".

Po informacijah neimenovanega vira, ki se je zaupal poročevalcu New York Posta, naj bi Microsoft spremenil prvotno ponudbo za posel. Ta je bila najprej sestavljena iz 50% gotovine in 50% Microsoftovih delnic, kar pomeni, da se je ponudba spreminjala v skladu s tem, kako so ali bi kotirale njegove delnice.
New York Post poroča, da Microsoft zdaj ponuja 100% gotovine. Takšna poteza naj bi po mnenju analitikov prepričala investitorje, da vplivajo na Yahoojevo upravo in njene poteze.

Komentar sage o "sinergijskem" prevzemu lahko preberete na dot.life blogu:
Microsoft and Yahoo: Perfect partners?