Apple izdal OS X Leoparda

root987

28. okt 2007 ob 17:39:18

Po štirimesečnem odlogu je Apple v petek končno predstavil naslednika svojega operacijskega sistema OS X tudi širši javnosti. Sistem, ki prinaša več kot tristo novosti, se je piratom upiral presenetljivo dolgo, saj je ušel šele 3 dni pred uradnim izidom. Za razliko od Microsoftove Viste prinaša predvsem manjše posodobitve.

Večini uporabnikov tako na primer preverjanje črkovanja v danskem in ruskem jeziku ne bo ravno jemalo diha, vseeno pa so omembe vredni pa to nalogo opravili Time machine (funkcija, podobna Vistinemu Shadow Copyju), Spaces (virtualna namizja), rahlo prenovljen Dock (tokrat z možnostjo t.i. Stackov), močno pohitren Mail in še marsikatera izmed novosti, za katere na žalost ni prostora v tej novici.

Kljub nekaterim problemom je večina uporabnikov zadovoljna z evolucijskim korakom OS X-a - ne samo z novostmi, ki jih prinaša, ampak tudi z njegovo hitrostjo in splošno odzivnostjo sistema. Če vas je Leopard prepričal s svojimi novostmi, boste lahko svojo mačko kupili pri pooblaščenih prodajalcih za 130 €.