Slovensko podjetje Zemanta se je na Seedcampu uvrstilo med šest najinovativnejših

Matej Kovačič

12. sep 2007 ob 10:43:14

Seedcamp je skupni projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Projekt vzbuja izjemno zanimanje, na natečaj se prijavilo 268 podjetij iz vse Evrope in sveta. Naslednji teden bo 20 najbolj inovativnih predstavilo svoje produkte strokovnjakom iz podjetij kot so Google, Microsoft, Oracle, Blackberry, ...

Nekaj dni nazaj, pa je bilo izbranih šest najbolj inovativnih. Med njimi je tudi slovensko podjetje Zemanta, med ustanovitelji katerega je tudi pisec novic na Slo-Techu in voditelj Resnične resničnosti Andraž Tori. Podjetje je predstavilo storitev samodejnega bogatenja in povezovanja spletnih vsebin, prvo implementacijo tehnologije pa že uporablja na RTV Slovenija in je znana kot Odprti kop.

Izbrana podjetja bodo prejela investicijo v višini 50.000 EUR, izbrani podjetniki pa bodo tri mesece preživeli v Londonu, kjer bodo imeli možnost svojo poslovno idejo in izdelek še razviti.

Čestitamo!

Še video takoj po podelitvi nagrade.