Microsoft predstavil animiran spletni iskalnik Tafiti

ufek

23. avg 2007 ob 13:34:38

Microsoft je splavil Tafiti (ki pomeni "naredi raziskavo" v svahiliju), testni spletni iskalnik, ki deluje v okviru lastnih tehnologij Live Search in Silverlight. Celotno iskanje boste izkusili v animaciji, le iskanje deluje nekoliko počasneje kot pri običajnih spletnih iskalnikih.

Rezultati iskanja so predstavljeni na sredini. Na levi strani je iskalnik, ki se prvotno nahaja na sredini. Pod njim pa 5 kategorij, ki se vrtijo v krogu: splet, slike, novice, feed viri in knjige. Menjava kategorije je hitra in se menja s preprostim klikom na želeno. Na desni strani je vrstica za shranjevanje rezultatov iskanja, ki deluje po principu povleci-spusti. Ko spustite rezultat iskanja na t.i. "polico", ga lahko poljubno poimenujete in s klikom nanj pošljete na blog ali e-pošto.

Microsoft, pod pogostimi vprašanji (FAQ) sporoča, da je bil Tafiti ustvarjen kot pomoč ljudem pri uporabi spleta za raziskovalne projekte, ki zajemajo množico večih iskalnih povpraševanj. Tafiti jim pri tem pomaga z vizualizacijo, skladiščenjem in deljenjem rezultatov raziskovanj z ostalimi uporabniki.

Izvorna novica.