Kam bo odletel škrjanček?

aljazh

10. avg 2007 ob 21:26:45

Bliža se prodaja državnega deleža v Telekomu Slovenije. Po zagotovilih vodje direktorata za elektronske komunikacije na ministrstvu za gospodarstvo, Matjaža Janše, naj bi vlada čez 14 dni objavila javni razpis.

Za nakup 49,13-odstotnega deleža v Telekomu se po besedah Janše trenutno zanima 10 do 15 ponudnikov. Med njimi naj bi bili evropski telekomunikacijski operaterji ter nekaj finančnih ponudnikov.

Čeprav se gospodar običajno trudi svoje blago prodati za čim več denarja, je Janša tokrat presenetil z napovedmi glede možne cene. Kot je dejal, bi ga presenetilo, če bi državi uspelo iztržiti enako ali več kot trenutno znaša cena delnice na borznem trgu. S tem je potencialnim kupcem poslal jasno sporočilo, da lahko za delnico ponudijo nižjo ceno od trenutne tržne. Ob tem se tudi postavlja vprašanje, kako bo njegova izjava vplivala na vlagatelje na Ljubljanski borzi.

Če bo vse potekalo po načrtih, bi bil glede na časovnico izvedbe prodaje lahko najboljši ponudnik izbran že konec letošnjega leta.

Izvorna novica