Prah okrog iPhonea se je polegel

Matek

3. jul 2007 ob 20:03:53

Ves hrup, ki smo mu bili priča v zadnjih dneh, se počasi umirja. V prvih treh dneh je bilo prodanih kar 525.000 kosov, Apple je očitno dobro poskrbel za zaloge, saj kupci niso v prvih nekaj urah izropali vseh zalog kot pri običajnih podobnih izidih naprav. Zloglasnih iPhoneov je večinoma zmanjkalo le v poslovalnicah njihovega mobilnega partnerja AT&T.

Vse omembe vredne IT publikacije so se že dokopale do svojega primerka in ga pošteno pretestirale. Če ste potencialen kupec ali pa imate samo preveč časa, lahko preberete kar 10 različnih opisov. Tisti kritično nastrojeni bodo bolj zadovoljni, ko se bodo naslajali nad desetimi bistvenimi pomanjkljivostmi in dejstvom, da je napravica vredna pol manj, kot dejansko stane.

Uporabniki na veliko tekmujejo med sabo v hitrosti tipkanja, trenutni rekorder z malce čudaško tehniko dosega kar 35 besed na minuto. Proizvajalci na drugi strani tekmujejo v tem, kdo bo v svoje telefone bolj učinkovito uvedel podobne tehnologije, seveda pa so se ga lotili tudi tisti bolj hekersko nastrojeni. Različne modifikacije se že izvajajo, trenutno je najbolj popularno iPhone pretvoriti v kombinacijo iPoda in prenosnega brskalnika ter se obenem znebiti mesečne naročnine.