Novosti iz podjetja Meizu

iso2000

21. jun 2007 ob 11:27:49

Meizu, kitajski proizvajalec kakovostnih multimedijskih predvajalnikov, je po lanskoletni splavitvi napovedal nadgradnjo svojega aktualnega modela miniplayer. Fizično se nova verzija, ki bo dobila pripono SE, ne bo dosti spremenila. Zmanjšali bodo debelino na 7 mm z zdajšnjih 10, podpora za datoteke ogg, flac, wav, wma in mp3 ostaja, dodali pa bodo boljšo podporo predvajanju video posnetkov, predvsem bo podprtih več video formatov, kar pomeni, da uporabnikom ne bo več potrebno prekodirati videa pred nalaganjem. Baterija naj bi pri poslušanju glasbe zdržala do 30 ur (sedaj 36 - očitno je tanjšanje zahtevalo majhen davek), med gledanjem videa (odvisno od ločljivosti) do 6 ur. Največja in verjetno tudi najbolj zanimiva novost pa bo TV izhod.

Če upoštevamo, da ima trenutna različica največ 8GB flash pomnilnika in da bodo v prihodnosti verjetno kapaciteto še povečali, bo počasi odklenkalo veliko predvajalnikom, ki so do sedaj krasili naše dnevne sobe.

Pokazali so tudi zadnjo verzijo M8 minione ki naj bi predstavljal konkurenco iPhoneu iz Appla. Glede na to, da gre za razvojni primerek, verjetno predvajalnika še nekaj časa ne bo v prodaji, je pa lepo videti, da bo tudi na tem področju konkurenca in bomo alternativci lahko prišli na svoj račun.

Izvorna novica.