Opera Mini 4 beta

M-man

20. jun 2007 ob 09:07:41

Vsi verjetno poznate internetni brskalnik Opera, le manjšina pa ve, da je norveško podjetje Opera Software ASA poleg namizne različice med drugim razvilo tudi brskalnik za igralno konzolo Nintendo Wii in najbolj razširjeno java aplikacijo za mobilne telefone – Opera Mini.

Za vse tiste, ki še ne veste, kaj Opera Mini je, naj omenim le, da gre za brezplačni mobilni internetni brskalnik, ki omogoča prikaz klasičnih strani na mobilnem telefonu. Pri tem pretok podatkov poteka preko strežnikov, ki podatke prekodirajo in zmanjšajo za 70-90%.

Kar je bolj pomembno pa je, da je izšla nova že 4. generacija (zaenkrat še beta verzija), ki z zoom funkcijo omogoča še boljši pregled in učinkovitejše brskanje po spletnih straneh. Razvijalci obljubljajo, da v kratkem lahko pričakijemo še mnoge druge uporabne bonbončke.

Vsem internetnim odvisnikom preostane le še, da v wap brskalnik vtipkate naslov mini.opera.com/beta in svet boste imeli na dlani. Za prave Slo-techovce je beta le še dodaten razlog, da se zadeva preizkusi in pomaga razvijalcem pri njihovem delu.