Slab dan za goljufivce

Vesoljc

6. jan 2007 ob 15:12:00

Po poročanju evropske spletne strani Crossfire 3.0 - A gaming community, je njihov administrator izvedel precej zanimivo akcijo. Potem, ko mu je uspelo postati admin na spletni strani NetCoders, ki se med drugim lahko pohvali s prodajo programskih pripomočkov za goljufanje v večigralskih prvoosebnih streljaških igrah ( aimbot, wallhack), so z njegovo pomočjo uspeli razkriti nekaj deset osebkov, ki so uporabljali omenjene pripomočke. Osemnajstletnik se je namreč dokopal do celotnega arhiva spletne strani, ki vsebuje uporabniška imena, e-poštne naslove, logirane IP naslove ter tudi ključe, ki jih uporablja Punk Buster zaščita.

Precej je zavrelo med igralci še vedno precej igrane igre Wolfenstein: Enemy Territory, ki so bučno pozdravili razkritje nekaterih soigralcev, med njimi tudi nekaj zvenečih imen. Oglasil se je tudi Clanbase, ki prav tako napoveduje čistko med njihovimi registriranimi igralci.

Spletna stran NetCoders je sicer trenutno nedosegljiva, ampak njeni uporabniki ne ostajajo dolžni. Poleg različnih groženj, ki se pojavljajo po spletnih forumih, so sporočili, da proti vlomilcu nameravajo sprožiti tožbo, na njegovo glavo pa so celo razpisali tiralico vredno 1000 ameriških zelencev. Vsem poštenim igralcem pa obljubljajo, da se je njihov pohod šele začel...

Že večkrat sem se zamislil nad sloganom fair-play, pa so me trije headshot-i iza vogala precej hitro streznili...