Teden v Kiberpipi

minmax

10. dec 2006 ob 20:38:04

Prihajajoči teden v Kiberpipi spet pripravljamo polno bero osvežujočih doživetij!

V torek 12. decembra bo gost POTa Jure Pečar, administrator enega največjih poštnih strežnikov v državi - email.si:
Spam poznamo kot nadlogo, ki neusmiljeno napada naš poštni predal in ga ne pusti na miru. Jure Pečar pa nam bo razložil kako se z njim spopadati v večjem merilu in kaj storiti, ko smo vir in ne samo ponor nezaželjene pošte.
Kaj je v obnašanju "spamerjev" drugačnega, da jih lahko enostavno ločimo od ostalih uporabnikov?

V sredo sledi predavanje "Grafično oblikovanje v času digitalne reprodukcije ali zakaj se spletne strani ne oblikuje na A4?", ki se bo odvijalo v Spletnih uricah:
Da spletne strani niso enake tiskani brošuri, vemo vsi. Kakšne razlike vidi oko oblikovalca, kako se jim prilagaja in na kaj mora občasni oblikovalec paziti, ko oblikuje za splet, nam bo razložil priznani spletni oblikovalec Žiga Testen, absolvent ALU, ki že več kot 5 let oblikuje tako za splet kot za tisk. Po začetkih v spletni agenciji Parsek je ubral lastno pot, se bolj posvetil tisku, kljub temu pa še vedno ostal povezan s spletom kot enim izmed medijev, prek katerih lahko s pomočjo dizajna komunicira.

V četrtek pa vabimo na otvoritev razstave Andreja Štante z naslovom Virtual. Gre za dizajnersko razstavo 3D modelov avtomobilov in jaht.