Prihodnji teden v Kiberpipi

minmax

26. nov 2006 ob 20:39:13

Prihodnji teden vas vabimo v Kiberpipo na dve predavanji. V torek na Pipinem odprtem terminu bo Andraž Sraka predaval o upravljanju glasbenih z zbirk s programom Amarok. V sredo na Spletnih uricah pa bo predstavljena študija primera izdelave spletne strani in storitve Debikartica. Oboje ob 19.00.

Amarok je projekt, ki se razvija v okviru namizja KDE kot še en od grafičnih linux predvajalnikov zvočnega zapisa MP3,OGG,WAV,... Poleg klasičnega predvajalnika je Amarok tudi inteligentni program za upravljanje z glasbenimi zbirkami in pestrim naborom različnih dodatkov, ki zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika.

V novi sezoni spletnih uric predstavljamo novo serijo predavanj, ki se bodo služila kot predstavitev spletnih strani, ki so tako ali drugače posebne. Spletni projekti postajajo vedno bolj kompleksni - uporabniku prijazne storitve se preko zaledja integrirajo v različne sisteme naročnika in obratno. Pomembno je, da si pomagamo z metodologijo spletnega razvoja, saj v nasprotnem primeru večji projekti kaj lahko zaidejo. Kako nam lahko pri takem delu pomaga trinivojska arhitektura in kaj to sploh je nam bo predstavila projekta ekipa Parseka na primeru projekta Debikartica (www.debikartica.si).

V četrtek pa vas vabimo še na otvoritev interaktivne zvočne inštalacije Dih glasbe ob 20.00.