Lik-Sang.com zapira svoja vrata?

antonija

25. okt 2006 ob 14:12:20

Če gre verjeti novici na xbox-scene, in objavi na domači strani Lik-Sang.com, je omenjena spletna trgovina, ki je prodajala igralne konzole in dodatke za njih, prenehala poslovati. Razlog za to naj bi bile tožbe podjetij Sony Computer Entertainment Europe Limited in Sony Computer Entertainment Inc. Sony je namreč na sodišču v Londonu dobil tožbo proti omenjeni spletni trgovini, ker je le-ta prodajala izdelke, namenjene azijskemu trgu, drugod po svetu. Sony trdi da ti izdelki "ne ustrezajo strogim standardom EU" in da "ne omogočajo predvajanj vsebin (DVD in BluRay) izdanih za evropsko tržišče".

Lik'Sang odgovarja, da so imeli vsi prodani izdelki oznake o ustreznosti tudi za evropski trg, prodajali pa so jih skupaj z originalnim Sonyjevim 100V-240V AC adapterjem, ki prav tako nosi oznako ustreznosti za evropsko tržišče.

Pri Lik-Sangu zagotavljajo, da bodo poskrbeli za vse dosedanje kupce (kar se tiče garancije in popravil), vsem, ki pa so oddali naročilo in niso prejeli naročenih izdelkov, pa bodo vrnili denar.

Po kratkem premoru je tudi Sony podal uradno izjavo glede sodnega procesa. Na Gameindustry.biz predstavnik Sonyja pojasnjuje, da "se Lik-Sang ni udeležil sojenja in zato nima nobenih sodnih stroškov. Sodišče nam je prisodilo solidno denarno nadomestilo, ki pa ga Lik-Sang še ni plačal." Dodajo še, da "strogo zanikajo kakršnokoli povezavo med njimi in zaprtje omenjene spletne trgovine".