Apple - iPodi serijsko z virusom in proti njem

Stepni Volk

18. okt 2006 ob 22:57:30

Apple Computers, Inc. je ob zadnji splavitvi iPodov, vmesne, 5.5 generacije ušlo nekaj okuženih iPodov na tržišče. Pobegli virus RavMonE.exe grize le v Windows okolju, kar zveste jabolčnike ne bo preveč motilo. Vsega skupaj naj bi bilo le 1% izdelkov in tem je namenjena Appleova stran z navodili in povezavami, ki omogočijo odstranitev nebodigatreba zalege. Glavni krivec naj bi bil v osnovi veliki tekmec: Microsoft, ker okna očitno ne tesnijo dovolj dobro. Navkljub znanemu krivcu so presenečeni tudi nad lastnim pomanjkljivim nadzorom.
Pred dnevi so se pri Applu zavezali k boju proti drugemu, tokrat smrtonosnemu virusu. Z Winfrey Oprah je Bono naznanil novo posebno verzijo rdečih iPodov.

Od vsakega rdečega iPoda bo Apple namenil 10 ameriških dolarjev za boj proti AIDSu. Rdeči naj bi postali tudi iMac in McBook. O rdečih iPhonih še ni govora. Saj jih uradno ni. Neuradno naj bi prišel v dveh verzijah: navadni in pametni.

Steve Jobs je z eno besedo odgovoril tudi na vprašanje ali Zune ogoroža iPode: "Ne." Tudi brezžični prenos ga ne gane, saj si lahko z iPodom delita poslušalca slušalke. Nekaj podobnega se je pri Applu že trdilo, ko se je zagovarjalo, zakaj Maci nimajo mrežnih kartic.

Vsekakor bo zanimivo, ko se bo virus znašel na Zunu in bodočih iPodih, ter se brezžično razširil po svetu.