Ugrabitelj uporabljal Commodore 64

Matek

7. sep 2006 ob 17:38:51

Natascha Kampusch je zadnje čase eno bolj znanih deklet v Avstriji, nedavno odkrita 18-letnica je bila namreč od svojega desetega leta ugrabljena. Wolfgang Priklopil, pri katerem je preživela zadnjih 8 let, je takoj po njenem pobegu storil samomor, avstrijska javnost in mediji pa nestrpno čakajo na več morebitnih informacij o motivih ugrabitve in Nataschinem življenju v ujetništvu.

Do tukaj je vse skupaj zgodba, bolj vredna tabloidnega časopisa, kot pa objave na Slo-Techu, zadnja odkritja pa prinašajo zanimiva dejstva. Avstrijski kriminalisti so v Priklopilovi hiši našli Commodore 64, ki je bil očitno njegov edini osebni računalnik. Zadeva je za današnje razmere arhaična in se jo da dobiti že v popolnoma miniaturnih izdajah, namenjenih zgolj nostalgičnemu nažiganju Loderunnerja in Park Patrola, težko pa si je predstavljati, da bi kdo uporabljal sistem kot običajen pisarniški računalnik. Policija bo imela tako težko delo, sicer bi bili vsakršni podatki zelo uporabni pri rekonstrukciji ugrabitve, a bo pri prenosu na novejši sistem glede na uradne izjave najverjetneje prišlo do delne izgube.

Zanimivo novico je na 24ur.com našel aljazh, Stepni Volk pa je zadevo zasledil tudi na Guardianu. Obema se zahvaljujemo!